De Haut-Périgord, het noordelijk deel van het departement Dordogne, kan in twee gebieden verdeeld worden: de Groene Périgord en de Witte Périgord. De namen zijn geënt op het uiterlijk van het landschap. De Groene Périgord is vochtig en de licht gelvende heuvels zijn er rijkelijk begroeid met bomen en struiken. In de valleien stromen rivieren als de Bandiat, de Belle, de Tardoire, de Dronne, de Isle en de Auvézère. Langs de oevers staan imponerende kastelen. Ten zuiden van de Groene Périgord, in het centrum van het departement, ligt de Witte Périgord. De Witte Périgord is vernoemd naar de kalksteenplateaus die hier het uiterlijk van het landschap bepalen. Het is het gebied waar truffels, walnoten, kastanjes en aardbeien veelvuldig op het menu staan, Tussen de kalksteenplateaus sromen de rivieren de Isle, de Manoire en de Auvézère.

Voor ieder weertype bied de streek volop de gelegenheid zich aangenaam te vermaken. Denk aan: Wandelen, kanoën, paardrijden, fietsen, markten, stadjes, steden, préhistorische grotten, kastelen, etc.

Ons dorp St. Saud was vroeger een marktplaats van betekenis, nu nog 800 inwoners maar wel garage pharmacie, kruidenier, slager, pomp station en bakker!
Daarnaast maarliefst vier restaurants van verschillende prijsklasse.

Voorts is St. Saud trots op haar Grand étang een meer met speeltuin, vis gelegenheid en bewaakt zwemstrand ook komt hier een  waterski mogelijkheid voor de kinderen. Waarvan akte.